Fire måder at sove bedre på

Vi forsømmer ofte vores søvn på grund af travle tidsplaner. Og mens den lejlighedsvise søvnløse nat ikke har nogen negative konsekvenser, kan den kumulative effekt have alvorlige konsekvenser. For at forhindre dette skal du læse videre for fire enkle måder at sove bedre på. Cronin, MD, en Scripps Clinic pulmonolog og direktør for Viterbi Family Sleep Center, beskriver, hvordan dårlig søvn kan påvirke dit helbred og deler fire måder, du kan forbedre dine sovevaner på.

Prøv at forbinde din seng med at sove. Undgå at bruge dit soveværelse som et arbejdsområde, et sted at spise eller et sted at se fjernsyn. Og når du vågner om natten, så prøv at tænke på noget beroligende, som at meditere eller læse en bog. Selvom det er noget lille, kan en ændring i miljøet gøre en stor forskel. Hvis støj er et problem, kan du overveje at få en øreprop.

En anden effektiv måde at forbedre din søvn på er at holde dig vågen længere hver nat. Ved at holde dig vågen længere, vil du bryde din negative følelsesmæssige forbindelse til sengen og sove bedre den næste dag. At holde sig vågen giver dig også mulighed for at komme ud af sengen, hvis du ikke er træt. Og mens du er vågen, skal du holde dig væk fra elektronik. Elektronik, såsom fjernsyn, kan faktisk gøre søvn værre. Og hvad angår resten af os, må vi ikke glemme at prøve at sove.

Stress er en anden vigtig faktor i dårlig søvn ifølge sleep zone. Stresshåndteringsteknikker, såsom dyb vejrtrækning, taknemmelighed journaling og meditation, kan hjælpe dig med at klare dine stressende situationer. At holde en konsekvent sengetid rutine kan også hjælpe dig med at sove bedre. Det kan være så simpelt som at tage et bad, læse en bog eller meditere. Gå derefter tilbage i seng, når du føler dig døsig. Hvis du kæmper for at sove, så prøv disse tips!

Andre måder at sove bedre på omfatter meditation og progressiv muskelafslapning. Progressiv muskelafslapning fokuserer på at spænde musklerne og holde dem i fem sekunder og derefter slappe af dem igen. Det virker fra fødderne til hovedet, og det kan hjælpe med søvnløshed og søvnapnø. Andre søvnmidler omfatter dæmpet lys og specielle briller, der blokerer for blåt lys. I sidste ende er det vigtigste skridt i at opnå en bedre nattesøvn at få et regelmæssigt træningsregime.

Når du er stresset, skal du dreje uret væk fra dine øjne. At dække tallene eller dreje uret rundt kan hjælpe med at lindre stress forårsaget af at bekymre sig om tiden. Også ikke at kende tiden forstærker, at det er tid til søvn. Det er en gennemprøvet måde at falde i søvn på. Så prøv nogle af disse tips til at forbedre din søvn og få bedre søvnkvalitet. Og husk, at det er vigtigt at finde den bedste søvnrutine, der fungerer for dig.