Sproget i Success™ – en anden måde at Profit fra din virksomhed

Hvad kommer til at tænke, når du ser eller hører ordet profit?
Jeg er medlem af et par af salgs- og marketing relaterede diskussionsgrupper og jeg vært for en af mine egne. Drøftelserne dækker en bred vifte af spørgsmål, men uvægerligt samtalen viser at emner, der synes at trykke på visse hot knapper.
En af disse hot knapper synes at forbindes direkte til emnet for profit.
Nogle mennesker på disse diskussionsgrupper er komfortable med overskud, mens andre synes at forholde sig til den sorte trykfarve på en virksomheds balance som noget fremstillet af den “mørke side af kraften.”
Jeg har fulgt en sådan emne, kaldet, “Det handler ikke om penge.”
Det bringer op spørgsmålet, “Hvad er det alt om?”
Mit svar er, “Fortjeneste.”
Hvad betyder det så? Når du tænker på ordet profit, hvilken definition kommer til at tænke? Hvad betyder ordet profit for dig?
Hvorfor vi tilbringe så meget tid på definitionen af profit? Vi alle ved, hvad der menes med ordet profit. Eller gør vi?
I programmet underviser jeg, “The Language of Success”, definitionen af business er “evnen til at løse andre menneskers problemer og opnå en fortjeneste.”
Lad os bruge ordet profit i en sætning. “William sælges et sikkerhedssystem til en butik og gav et overskud på $1000.”
Fortjeneste måles i dette tilfælde finansielt.
Hvad hvis der er en anden måde at måle profit? Lad os se på ordet profit gennem et andet filter.
Abraham Maslow bestille Motivation og personlighed, udgivet i 1954 (anden udgave 1970) indført hierarkiet af behov.
Ifølge Maslow er der tre basale behov, at motiverer mennesker. Disse tre er, først og fremmest andre, kærlighed, stolthed og sikkerhed.
Når du undersøger motivation bag næsten alle aktiviteter af mennesker, især i erhvervslivet, er disse tre den drivende kraft bag de fleste handlinger.
Mange mennesker er i den virksomhed, de har valgt, fordi de elsker det. Måske har virksomheden valgt dem. Så heldige er dem, hvis virksomheder tilbyde sådan en lejlighed.
Stolthed taler for sig selv. Vi ønsker at føle sig stolte af vores arbejde. Vi ønsker at blive anerkendt for vores resultater.
Sikkerhed dækker en masse jord. At levere livets nødvendigheder er en drivkraft for næsten hver eneste. Husly, mad, tøj, alle disse er nødvendige bare for at gøre det gennem dagen.
De planer, vi laver og de handlinger, vi udfører kan normalt spores til ønsket om, at vi som en art skal opfylde behovet for kærlighed, stolthed eller sikkerhed.
Tager det et skridt videre kan vi se på begrebet overskud i et andet lys.
Se nærmere på den karriere, du har valgt og spørg dig selv, “I tillæg til monetære erstatning, hvordan jeg profit fra min forretning?”
Gennem hvilken kombination af de tre store, kærlighed, stolthed og sikkerhed, er du faktisk klar over din profit?
Kan en kunstner, en frivillig eller en redning arbejdstager, for eksempel, definerer hans eller hendes forretning som evnen til at løse andre menneskers problemer og opnå en fortjeneste? Ifølge Abe Maslow, og ifølge min måde at tænke på må svaret være “ja.”
Selv om udveksling af penge for tjenester kan finde sted, vil hver af disse erhverv synes at producere forskellige former for kompensation.
En følelse af realisering, eller en positiv anmeldelse, kan være nok til at give visse personer med deres særlige form for profit.
Dit svar på spørgsmålet, “I tillæg til monetære erstatning, hvordan jeg profit fra min forretning?” giver dig mulighed for, gennem sproget, at kigge på, hvad du gør i et andet lys.
Der er er mere end én måde at profit og profit god. Denne mere omfattende definition kan hjælpe dig med at se det på måde også.
Her er tip – være klar på, hvilke typer af profit du ønsker og forventer fra din virksomhed.
Til din succes.
Copyright 2006 Ike Krieger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.