Syv måder at sige, “Nej!”

En fælles løsning for at forbedre dine time management er at udvikle evne til at sige, “Nej” Da det er lettere at anbefale end at gøre, er her nogle tips om, hvordan det skal gøres.
1. start med din egen holdning. Hvad er din self perception, når du siger, “Nej?” Ser du dig selv som en slacker? Hvad med opfattelsen af andre, er du bekymret over hvad andre tænker på dig? Er deres udtalelser påvirket af dit afslag og gør det virkelig noget? Vær sandfærdig i dine svar og din beslutning. Vi er nødt til at sige, “Nej” når vi bliver overvældet af arbejde, stress, eller når en elsket leverer et ultimatum. Hvorfor ikke gøre det samme, når du forvaltningen mere succes?
2. Når du har foretaget din beslutning om at sige, “Nej” oftere, er dit engagement nu et spørgsmål om disciplin. Selvdisciplin er ikke et fyord, når vi husker savoring glæden som følge af bare en lille forbedring. Bare Øv alle de teknikker, du har brugt med succes i fortiden. Det er kun naturligt for andre til at pege på dem, der er den mest højlydte, der er ikke samme som at vælge den mest kompetente. Modstå og genkende ego strøg for hvad det er.
3. Udskift opgaven nægtede med noget bedre. Du kan bidrage meget uden at blive sat på et udvalg eller gør hver opgave har anmodet du. Counter med, “Vil du have mig til at forsage gør (en af dine mere meningsfulde bidrag)?” Eller udsætter andre, mere kompetente personer.
4. beregne risikoen for at sige, “Nej” Teste anmoderens reaktion ved at forsinke din endelige beslutning om din afvisning. Teste systemet ved at gennemføre en uformel undersøgelse med en kontrol ‘Ja’ gruppe sammenlignet med en eksperimentel ‘Nej’ gruppe og vurdere konsekvenserne.
5. sige, “Nej” og ænder, der er en parafrase over den, “gøre det og ænder” strategi efterfulgt af nogle bureaukrater. Dette er naturligvis afhænger af situationen: a stakes ikke er høj, (b) du har bemærket nogle resultater, når du laver foregående opgaver, eller (c) du føler frustreret med gentagne og uoprigtig anmodninger.
6. Spørg dig selv, “Hvad er det værste der kan ske til dig eller til andre?” Dette kunne omfatte opfølgning til metoden ducking foreslået ovenfor. Du kan altid foregiver ikke at høre (en fælles teknik med seniorer.)
7. der er altid escape vippedør, “vil jeg overveje (eller jeg kan være i en anden position) når jeg har fuldført projektet X.” Være ærlig ved at sikre dine inderste tanker er ærlig. Synes at være ærlig (recall survey-metoden i punkt 4 ovenfor) ved at kontrollere din skik hyppighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.